Секретарят на ИБ на БСП Кирил Добрев казва в отговор на въпрос на "Труд" за евентуално управление заедно с ГЕРБ след изборите: "Освен брак по сметка или брак по любов има и съвместно съжителство. В случая, ако стане, дано е в името на България".
   
"Изхвърлиха ме от листата на БСП и се скриха. А бях готов да се откажа от 800 000 лева годишен доход", е озаглавено интервюто с финансиста Стоян Александров в "Труд". С шефа на Надзорния съвет в  D банк и преподавател в УНСС разговаря Валерия Велева.
   
"Кмет и командир - двата леви крака на дясното" е озаглавен коментар в "Монитор". "Недоволни от ДСБ и СДС може да направят партия" е озаглавено интервюто в същото издание с бившият депутат от ДСБ Антонела Понева.
   
15 дни преди вота богатите изключиха GSM-а си, пише "Стандарт" под глава. Крупните предприемачи се крият от политиците поради развихрилото преди изборите за национален парламент търсене на спонсори, посочва "Стандарт".
   
51-годишен мъж се опитал "да щурмува" Народното събрание вчера през деня, но след като строшил едно от стъклата на парадния вход и натикал главата и част от тялото си в парламента, набързо е обезвреден от гардовете и откаран в Първо столично РПУ. Това съобщава "Телеграф" под глава.

България може да получи компенсации от 300 млн. евро за затворените реактори на АЕЦ "Козлодуй", е цитиран да казва премиерът Сергей Станишев във видеоконферентна връзка с Брюксел. По думите му ЕК е взела решение България да използва средствата по оперативни програми "Транспорт" и "Регионално развитие" и да подписва договори до 1.25 млн. евро.
   
Цитирани са и думите му, че Меглена Кунева е успешен еврокомисар, но България може да излъчи и други кандидатури. Страната ни има потенциал да излъчи еврокомисари в областта на икономиката, в това число и в ресора енергетика, коментирал премиерът.
   
България влиза с тънки сметки в голямата евроигра, коментира в "Сега" Светослав Терзиев. Според него претенцията за еврокомисар по енергетиката или разширяването може да се приеме и като виц, но страната ни наистина може да кандидатства за ресора енергетика. Според него за поста може да кандидатства Меглена Кунева, но в кръга около Първанов и Станишев възможна
кандидатура е настоящият външен министър Ивайло Калфин.
   
Барозу спечели битката, остава му войната, коментира "24 часа" подкрепата от лидерите на спрените на ЕС за досегашния председател на Еврокомисията, макар още да не е предложен на Европарламента.
   
Германия е отказала да отвори допълнителни секции на своя територия за българските парламентарни избори и гласуването ще се извършва само в дипломатическите консулства и представителства. Това съобщава "24 часа" в кореспонденция то Германия и посочва, че забраната разгневила хиляди български студенти, които живеят далече от градовете с изборни секции.

Кризата намали двойно заплатата на 70 000 души, пише под глава "Сега". Цитирана е социалният министър Емилия Масларова, че 42000 души ще минат на намален работен ден от 24 юни, а от ОП "Човешки ресурси" ще им се изплаща още до половин работна заплата. В момента над 22000 души работят на 4 часа, посочва изданието. Държавата им дава по 120 лева компенсации три месеца. Масларова иска като антикризисна мярка увеличение на минималната заплата, която сега е 240 лева, посочват изданията.   

Броят на заможните потребители на луксозни стоки и услуги в България е намалял от 8 хил. през 2008 г. до 5 хил. през 2009 г., пише "Стандарт". Позовава се на специализираното издание "Business of luxury".
   
С цената на всичко до 1 септември трябва да имаме правителство, казва пред "Стандарт" собственикът на хотели Стефан Шарлопов. Пикът на кризата ще удари през ноември, предупреждава там туристическият бос Младен Мутафчийски.

Със заглавие под глава "750 000 тона боклук плъзват из държавата" "Труд" пише, че от 16 юли т.г. стотици камиони с отпадъци ще  плъзнат из държавата заради закриването на 203 депа за отпадъци, които не отговарят на европейските норми. Така 134 общини ще трябва да возят 750 хил. тона боклук на съседни бунища.
   
Проблемът с депонирането на твърдите битови отпадъци е може би най-голямата бомба, оставено от това управление на следващото, пише в "24 часа" главният архитект на София Петър Диков. Според него в условията на финансова криза той може да доведе дори до разклащане на местната власт.
   
Потресаващо крива е велоалеята в по тротоарите от "Руски паметник" в посока "Петте кьошета" в София, алармира "Труд" под заглавие "Велоалея ошашави столичани" и помества снимки като доказателство. Тя ще бъде открита в неделя от кмета Бойко Борисов. "Ако забележите две криволичещи успоредни жълти ивици, не си мислете, че това е произведение на художник модернист. Това е велосипедна алея! Стойте далеч от нея, за да не ви блъснат!", гласи коментар от първата страница на изданието.
   
22-годишен мъж, който успял да внесе 44000 фалшиви долара в банка, е бил арестуван при акция на Икономическа полиция, съобщава под глава "Монитор".

Очакваме да съберем 2.3 млрд. лв. по-малко от планираните, казва пред "Капитал" изпълнителният директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.    България изглежда зле след четирите години управление на тройната коалиция, но положението категорично можеше да бъде и още по-зле, пише "Капитал". Основната тема на днешния му брой е оценката на правителството.

От 1990 г. са ликвидирани близо 40 на сто от средните учебни заведения и над 50 на сто от детските градини, пише "Дума" под глава, като цитира данни на НСИ.

Заради ваканцията децата по-често ходят по купони и някои се напиват до припадък, казва в интервю за "Труд" началникът на клиниката по токсикология в "Пирогов" доц. Анета Хубенова.

БПЦ не одобрява провеждането на планирания за 27 юни гей парад в София, но Светият синод най-сетне откри свой собствен сайт, посочва "Труд". Грях не се демонстрира, е посочен да казва във връзка с парада Русенският митрополит Неофит. Църквата ще приобщава богомолци онлайн, пише и "Новинар" на първа страница.