Челните заглавия на повечето вестници са свързани с убийството на радиоводещия Боби Цанков. "Мафията уби хроникьор номер две", пише "Труд". Показен разстрел насред София предизвика властта, извежда "Сега" над глава. "Куршум за Боби, арест за Маргините" е озаглавен водещият материал на "Стандарт", а на следваща страница - "Разстреляха Боби къртицата".

Полицията арестува Красимир и Николай Маринови - братята Маргини, и Стефан Бонев-Сако във връзка с убийството на Боби Цанков, съобщил градският прокурор Николай Кокинов за в. "Дневник".

Малкият Маргин е бил задържан в района на парк-хотел "Москва", а Големият в СПА центъра на хотелски комплекс "Царско село" . Тримата са откарани в ГДБОП за разпити, след което ще бъдат преместени в ареста на Националната Следствена служба. Според "Стандарт" през деня спецчасти нахлули в офисите на Бул Инс, а привечер блокирали комплекса Царско село - в СПА комплекса намерили 2 пистолета, с които по думите на разследващи вероятно е разстрелян Цанков. Друга версия, според "Стандарт", била отмъщение на Наглите, за задържането на чиито тартори Цанков дал информация. "Атака" информира, че Цанков се готвел "да разплете връзките на Хамстера и Сако с бизнесмени и политиканстващи".

Попитан каква е връзката на задържаните Маргини и Сако с убийството на Боби Цанков, вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Дневник" отговаря: "Тук не говорим за убийството. Тук говорим за това, което беше начертано като действия на днешното съвещание между прокуратурата и МВР. Така че в тази посока в момента вървим към полицейски задържания в рамките на 24 часа на тези лица и може би в процеса на работата могат да бъдат задържани и други лица, за да се проведат съответните чисто полицейски действия".

Авторът на "Тайната на мутрите" беше убит с 4 куршума в центъра на София, отбелязват изданията. "Монитор" пише, че убийството е извършено от двама с качулки, когато Цанков влизал в адвокатска кантора. Ранени са и двамата му охранители.

Според "24 часа" утре Цанков щял да научи пола на бъдещото си дете. В разследването на убийството искала да се включи и неговата приятелка Юлия Милчева, която е дознател в 6-то РПУ в София, но от МВР отказали, тъй като е бременна в петия месец от журналиста, добавя "Стандарт". Според бизнес дамата Ваня Червеняшка, която е сред измамените от Цанков, той е страдал от мегаломания, приписвал си е участие в доста повече случки и обстоятелства, отколкото всъщност е имал.  Виждала съм да харчи по 10-20 хиляди лева на ден, казва тя в интервю за "Стандарт". Цанков "фатално сгреши, че игрите с балъците вървят и при бандитите", коментира Мартин Карбовски в същото издание. Според бившия главен секретар на МВР Цвятко Цветков /пак пред "Стандарт"/ убийството му е сигнал за следващите, които ще се опитат да дадат информация.

От Коледа до днес обвиненията срещу бандата на Наглите станаха десет, отчита "Труд". Прокуратурата официално привлече задържаните под отговорност за 9 отвличания и един опит, извършени в различно съучастие, отбелязва изданието. Сред жертвите на похитителите през последните 2 г. са Ангел и Камелия Бончеви, синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус, студентите Румен Гунински и Илиян Цанев, бизнесменът Киро Киров, Георги Георгиев - Пурата, Борислав Атанасов- Боби Мекото, и осъденият за трафик на дрога Васил Маникатов. За част от отвличанията имало спрени дела, които тези дни са възобновени и приложени към разследването.

Преведохме 140,5 млн. лв. на здравната каса, така че започва разплащането с джипитата, всички лекари и болници. Това съобщи вчера премиерът Бойко Борисов, цитиран от вестниците. Лекарите заплашиха в понеделник, че ще се вдигнат на протест и ще искат пари от пациентите за лечение, ако здравната каса не им преведе до сряда изработените пари през ноември м. г. Парите за лекарите светкавично се появиха, отбелязва "Сега".

Липсата на ноемврийска и декемврийска заплата принудила столични лични лекари да качат таксите за преглед от 2,40 лв. на 5 лв., видял репортер на "Дума". Със събраните средства те трябва да платят наемите на помещенията, както и консумативите си за изминалия месец, пише изданието. Очаква се до петък, ако заплатите не бъдат изплатени, таксата за преглед да скочи и до 15 лв., коментирал личен лекар. Въпреки че разрешение за подобно повишаване на цените не е обявено официално, джипитата нямат намерение да свалят таксите, докато не получат дължимите им от НЗОК пари в сметките си, добавя вестникът.

Лекарствата няма да поскъпват, казва министърът на здравеопазването Божидар Нанев в интервю за "Труд". Той не очаква вълнения, а подкрепа за реформите, които предстоят в сектора.

През тази година още 250 000 души ще останат без работа, пише под глава "Земя" . Изданието цитира заместник-председателя на КНСБ Пламен Димитров, че не е ясно колко от тях ще се регистрират като безработни.

Около 30 българи работят в персонала на Бурж Дубай, съобщава "Стандарт". Най-високата сграда в света отвори врати вчера. Българите, предимно млади хора, подписали договори с хотелската верига "Армани".

Дания търси българи за бране на грах, тикви и ягоди чрез европейската мрежа за работа EURES, съобщава под глава "24 часа", позовавайки се на Агенцията по заетостта. В началото на март у нас пристигат шефове на пет фирми, които ще си изберат хора на специална борса в Пловдив, а одобрените ще заминат през май и юни. Заплащането е най-високото за селското стопанство в Европа - около 15 евро на час, което е 50-100 евро дневно. Кандидатите трябва да са с добър английски, но е възможно и четирима-петима да заминат с един, който владее езика.

С около 200 млн. лв. по-малко от планираните акцизи върху цигарите са влезли в хазната през 2009 г., съобщил пред "Класа" земеделският министър Мирослав Найденов. Той уточнил, че е получил информацията от шефа на митниците ген. Ваньо Танов преди новогодишните празници. Според Найденов основната причина се крие в нелегалната търговия с български цигари. По думите му схемата е проста: прави се експорт на цигари, които са без бандерол, и веднага след това се осъществява внос обратно в страната. Ръководството на "Булгартабак" трябва да обясни какво предприема към фирмите износителки, след като получи подобна информация, казва Найденов. Защо имаме толкова голям износ на "Виктори", след като тази марка освен в България не се пуши другаде? Как така се случва, че голяма част от изнесеното "Виктори" се връща обратно в България, пита министърът. Той ще поиска от "Булгартабак" да обяснят защо само 10 на сто от тютюна, който фабриките влагат в цигарите, е български.

Продажбите на винетки само в областните пътни управления и по ГКПП-тата вече предизвикват сериозно напрежение сред шофьорите, пише "Сега" под глава. Вчера пред сградите на тези управления в Пловдив, Шумен, Стара Загора, Хасково, Варна и Русе се извили дълги опашки от желаещи да си купят задължителните стикери за 2010 г. Досега винетки се продаваха и в бензиностанции, репове и пощенски клонове.