Протестен поход към граничните ни пунктове с Гърция смятат да организират от Българския съюз на товарните превозвачи, пише в открито писмо на организацията, изпратено до институциите.

От съюза уточняват, че походът ще бъде в знак на съпричастност с пострадалите български превозвачи и останалите потърпевши от безчинствата на стачниците и безхаберието на гръцката държава, предаде Агенция Фокус.

Припомняме, че пред Дарик Миролюб Столарски, председател на Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, съобщи за около 10 инцидента с български превозвачи в Гърция от петък насам. Български шофьори на камиони се оплакват, че протестиращите превозвачи в южната ни съседка палят и чупят автомобилите им.

От Българския съюз на товарните превозвачи настояват в писмото си до институциите за намеса на всички нива и изпращане на открито писмо до гръцкото правителство и държавния глава, до всички гръцки и европейски медии, до посолството на Гърция у нас, до Европейския парламент и Европейската комисия и всички останали институции, чието съдействие може да бъде употребено, за да се спрат грубите деяния.

От организацията настояват да бъде защитено правото на българските превозвачи да упражняват свободно професията си както на територията на страната, така и на територията на Гърция и другите европейски и неевропейски страни.