За 25 милиона долара бе продаден хотел Уотъргейт, придобил лоша слава по време на предизборната президентска кампания през 1972 година и дал името на аферата Уотъргейт, довела до оставката на президента Ричард Никсън две години по-късно.

Хотелът бе продаден снощи на подразделение на германската банка Deutsche Postbank, след като търгът не успя да породи голям интерес.

Офертата на поделението на Deutsche Postbank, PB Capital, бе единствената в търга. Хотел Уотъргейт бе продаден от американската компания за недвижими имоти Monument Realty за $ 25 млн., потвърди адвокатът на PB Capital Дейвид Астроув.

Комплексът Уотъргейт е открит през 1967 г. на престижно място с изглед към река Потомак и е бил посещаван от десетки известни личности. Все пак хотелът е най-известен с едноименната афера.

По време кампанията за президентските избори през 1972 г. екип от "взломаджии" се опитва да проникне в централата на Демократическата партия, която тогава се помещава в комплекса Уотъргейт, за да монтира подслушвателни устройства.

Последвалите опити на президента Ричард Никсън да прикрие ролята на Белия дом в тази акция довеждат до оставката му през август 1974 г.