По сто ТИР-а от двете страни на границата ще бъдат пропуснати днес на ГКПП – Кулата – Промахон. Затова са се споразумели българската Гранична полиция и гръцките гранични власти. Пропускането е започнало от 10,30 ч тази сутрин и продължава и в момента. Това съобщи Лора Любенова, говорител на Гранична полиция.

На ГКПП – Кулата обаче опашката е нараснала тази нощ. В момента тя вече е между 8 и 10 километра. През нощта са пристигнали още ТИР-ове на границата, което е притеснително – коментира Любенова.

Известно завишение на трафика на ТИР-ове има и на ГКПП Капитан Петко Войвода – Орменион. До 11 часа тази сутрин пунктът е работил, след което той е блокиран и ще остане затворен до 14 часа. След това се очаква протестиращите земеделци отново да отворят пункта.

От Гранична полиция препоръчват - да се използва този алтернативен маршрут, защото опашката на ГКПП - Кулата е огромна. Освен това - на ГКПП Капитан Петко Войвода - Орменион все пак ситуацията е по-гъвкава и има режим на пропускане на колите. На ГКПП Илинден - Ексохи няма опашки от коли. Там преминават само пешеходци.

Източник Фокус