От сряда в Студентски град ще има топла вода, съобщи за Дарик зам.-ректорът на Софийския университет проф. Иван Петков. По думите му, до четвъртък топла вода ще има във всички блокове в кампуса.

Проф. Петков обясни, че ще бъде подписано споразумение между висшето училище и Топлофикация – София за плащанията: По времето на преговорите, като знак на добра воля, преведохме 67 000 лева, очакват се още 120 000 лева и от 1 октомври, на две вноски до 15-то число и до 30-то число, ще внасяме".

На въпрос за евентуално повторно спиране на топлата вода заради финансовите затруднения на университета проф. Иван Петков каза: Правим всичко възможно, затова ни беше необходимо малко време, за да направим сметките и да видим какво можем да плащаме на Топлофикация. За съжаление, това, което направихме на базата на това споразумение, то не решава тотално въпроса, просто го измества във времето, но дългът ни към Студентски общежития, който е около 840 000 лева, почти до края на годината може да се изплати. Ще се натрупат нови, но решението на ректора и ректорския съвет е да направим максимално нужното, за да отпадне поне този проблем.

Припомняме, че на 10 август от Топлофикация – София спряха топлоподаването към общежитията на Софийския университет заради дълг от над 800 хиляди лева.