Лютви Местан, ДПС: Ще искаме следващото правителство да е отворено и за непарламентарно представените политически сили.

Нашите избиратели издържаха най-важният изпит по демокрация. Аз не само им благодаря, но изразявам и възхищението си. Те издържаха на натиск - вътрешен и външен - и казаха, че стратегическият избър, които избирателите направиха преди 24 години, е по-трудният път, който не е етнически, а светска, национална, либерална партия с европейска легитимация. Този път е труден, но е реален и ние получихме мандат от нашите избиратели да вървим по този труден път.

От тук нататък искам да попитам къде са държавните мъже, които олицетворяват държавността? Къде са хората, които са отговорни за изборния процес, коректното отчитане и обявяване на изборните резултати е част от изборния процес?

Имаме изключително притеснителна информация, че сме изправени пред саботаж на изборния процес. Разполагаме с много информация, че с чисто новите принтери, които имат капацитет да правят по 2 хил. копия, са с изчерпани тонери и не се изпълнява най-важната разпоредба в изборния кодекс, всеки член на избирателната комисия да тръгне с мокър печат върху ксерокопието на избирателния протокол.

Вие знаете ли на колко места секционните комиси не са приключили работата си защото тонерите са били свършили? Това е абсолютно скандално.

23:34 часа на 12.05.2013 г.

Радосвет Радев, Дарик радио: Толкова некоректни резултати, каквито очакват да получат от екзит пуловете, (социологическите агенции) не са очаквали да получат заради различни напластявания на конформистки вот, непрестижен вот... Хора лъжат по различен начин, така че самите автори на тези проучвания го казаха. Логично е да има разлика.

Левон Хампарцумян, УниКредит Булбанк: Може би някои хора се срамуват от предпочитанията и гласа си, но не мисля, че това е решаващо. Според мен ако има разлика с преброяването, които са по-големи от статистическата грешка, то би трябвало да се анализира корена на проблема.

Самият факт, че половината гласоподаватели са предпочели да не гласуват, това означава, че политическият дебат не е успял да стигне до повече хора. Единствените, които не оправдавам, че не са гласували, бяха тези, които отидоха на Депеш Мод.

Радосвет Радев: На мен не ми липсва нито една от партиите, които за сега, към този час, не влизат в парламента. На мен ми липсват онези 50% негласували, които не намериха нито една от онези партии, които натрупаха паритети.

В действителност в този парламент няма победител. Невлезлите в парламента, и те са пропуснали да кажат нещо на онези 50% българи, които не излязоха да гласуват.

Левон Хампарцумян: Служебният кабинет изглежда добре като CV на хората, които го представляват. Неговата работа е да не изпусне кормилото и да организира изборите, някои процеси, които вървят. Не мисля, че е бил на път да изпусне кормилото.

Радосвет Радев: Цялата предизборна кампания се водеше от всички срещу ГЕРБ. Според мен това бе една от грешките на кампанията. На мен ми липсва спора - пертиен, идеологически - как се решават проблемите с безработицата, как се решават проблемите с раждаемостта.

23:13 часа

Мартин Димитров, Синята коалиция: Твърде вероятно е да има нови парламентарни избори в следващата една година, смята Димитров. Той допусна, че някакво правителство, което ще бъде замаскирано като програмно, ще се състави, но то няма да бъде успешно в решаването на проблемите.

Ако няма решително правителство и бързи резултати, ако хората не видят подобряване на живота си, ще излязат отново на улицата.

Слави Бинев, Коалиция „Горда България": Няма как да бъде признат резултатът от една битка, която се водеше по правилата на Бойко за игра на мач и тенис. Това не може да бъде вотът на българина.

22:59 часа

Илияна Йотова, БСП: След изборите ще бъде съставено правителство, но то няма да бъде изградено с мандат на ГЕРБ, а с мандат на Коалиция за България и то ще е широко програмно правителство.

22:51 часа

Волен Сидеров, Атака: Аз бих оглавил правителство.

Избори до дупка са най-лошият вариант за страната. Няма как да стане „Атака” да подкрепи ГЕРБ. Аз не подкрепям партии, подкрепям конкретни действия. Ако управляващите отнемат лиценза на ЧЕЗ и свалят сметките за ток на хората, естествено, че ще ги подкрепя. Ние сме остенът, който ще ръчка правителството.

22:01 часа

Прошко Прошков, България на гражданите: Имаме неофициална индикация, че ще бъдедм част от следващото Народно събрание. Тоест, има голяма вероятност да бъдем част от новия български парламент. Нормално е да има стабилност, не искаме дестабилизация.

21:51 часа

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Тук е моментът да благодаря на Борис Велчев, който беше главен прокурор в предишния мандат. Това беше човекът, който не допусна прокуратурата да участва в изборния процес. Ние сме готови с правителство, но все пак трябва да изчакаме резултатите. Да видим дали трябва да се говори с някои от другите политически формации, или просто ще предложим правителство на малцинството.

Мая Манолова, БСП: Ние сме моралният и политическият победител на днешните избори. БСП води честна предизборна кампания, в която не е имало купуване на гласове, без впрягане на държавната машина в изборите. БСП ще предложи правителство, което ще включва професионалисти и експерти и то ще се отчита пред парламента, а не пред коалиционен партиен орган.

21:45 часа

Социалните мрежи изригнаха след прогнозните резултати от изборите. Ето кратка извадка от Facebook и Twitter.

***

Уважаеми малоумни българи, сега излезте, купете си ракия, направете си салатка, седнете пред ТВ-то, пуснете си Планета Пайнер и се наслаждавайте на скапания си живот.

***

Протестиращите останаха без правителство!

***

Преизбрахме си СВАЛЕНОТО с протести правителство! Да ни е честито!!! Заслужаваме си го!

***


Може да изглежда странно, но няма как хора израстнали с бой, заплахи и наказания да избират друго

***

Поздравявам ви с думата “безпътица”.

***

За всички останали ето и какво е дневното разписание на полетите - Излитащи...

***

Днес е един добър ден за българската емиграция!

***

Off News:

Днес 13 май, ще се проведат паралелни избори. Канидатите са:
а) Easy Jet
b) Wizz Air
c) Turkish Airlines
d) Lufthanza
e) друга компания по избор.

Изборните секции са на Терминал 1 и Терминал 2.

* Използвани са изказвания пред различни медии и социални мрежи.