Рекорден брой оферти са подадени в Агенция „Пътна инфраструктура“ за строителството на втората част от автомагистрала „Марица” в участъка от Димитровград до Харманли. На отварянето на офертите присъства регионалният министър Росен Плевнелиев.

Той заяви, че рекордният брой оферти, подадени за строителството на Лот 2 от магистрала „Марица”, показва голямо доверие към начина, по който се провеждат търговете в пътната агенция.

„Бием абсолютен рекорд за броя на офертите -14. Никога досега в последните няколко години не сме имали толкова голям интерес и толкова много оферти“ каза Плевнелиев и допълни, че има много богата палитра на компаниите: от Италия, Германия, Испания, Хърватия, Гърция, Турция, както и български.

Участъкът от аутобана между Димитровград и Харманли е с дължина 34,2 км. Прогнозата е строителството да струва 105 милиона евро. Строителните работи трябва да започнат най-късно през юли тази година, а очакваното завършване на магистрала „Марица” е седмият месец на 2013-та. Финансирането е осигурено от ОП „Транспорт” и от националния бюджет.