Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов подаде оставка, съобщиха от пътната агенция. Оттам отказаха коментар за причините, довели до напускането на Йотов. И той, и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще се срещнaт в петък с медиите.

Божидар Йотов е роден през 1958 г. Завършил е юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Работил е в Министерството на транспорта в областта на транспортната политика. През 2008 г. заема поста началник отдел "Служебен контрол" в НАПИ. От август миналата година е заместник-изпълнителен директор на агенцията. След промените в Закона за пътищата през септември 2009 г. Божидар Йотов е назначен за член на Управителния съвет. В края на октомври 2009 г. е назначен за временно изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на АПИ. Оттогава до провеждането на конкурса сред проблемите, на които бързо трябваше да намери решение, бяха закъснелите договори за зимно поддържане и проблемите с разпространението на винетките в началото на 2010 г. Под негово ръководство беше даден старт на процедурата за строителство на лот 2 на автомагистрала „Тракия". Участва в подготовката на документите на още 2 лота на автомагистралата, както и при подготовката на проекти по ОП „Регионално развитие" и довършването на такива по програма ФАР.

С промени в Закона за пътищата през 2009 г. агенция “Пътна инфраструктура” се ръководи от председател и двама членове на управителен съвет.