Бонусите, раздавани в Агенция „Пътна инфраструктура”,  не са месечни,
а за периода от януари до октомври включително, съобщи в отговор на
обвиненията на сините председателят на Управителния съвет на пътната агенция Божидар Йотов. Той допълни , че бонусите, който е получавал за първите 10 месеца на годината, са общо 8910 лева.

Йотов представи официалните си финансови разчети, според които освен основната си заплата от 1500 лева е получил и допълнително възнаграждение. “бонусите на Божидар Йотов за десет месеца са 8910 лв. Това е справката, която господин министърът официално е внесъл в Народното събрание”, коментира шефът на агенцията.

На останалите служители в пътната агенция са раздадени средно по 461 лева месечно за участие в комисия по възлагане на обществена поръчка.

Общо за участие в различни комисии са изплатени от бюджета на ведомството повече от 184 000 лева за периода от януари до октомври включително. Тези пари обаче не са само за служители на агенцията, а за външни лица, които участват в комисиите. За награди и извънреден труд за същите 10 месеца от пътната агенция са изплатили 117 843 лева.

Средната заплата на служител в централната администрация на ведомството е 819 лева, а в останалите областни управления – 657 лева.

От Пътната агенция обясниха, че няма забавяния или нарушения в строителството на трасетата от автомагистрала „Тракия”.