Директорът на общинската компания Софийски имоти Деян Цветков е пазарувал лични вещи за сметка на управляваната от него компания. Доказателства за това прилага общинския съветник Георги Кадиев, който отправя питане до кмета на София Йорданка Фандъкова за допустимостта на подобни практики.

 

Цялото писмо и справка с направените покупки в периода 9.07.2012 година до 23.01.2013 година са публикувани и в блога на Кадиев. От текста е видно, че Деян Цветков е пазарувал вещи за лична употреба с фактури и средства на Софийски имоти.

 

Сред артикулите има храни и напитки, дамско портмоне, козметика, лекарства, 500 талона за синя и зелена зона, надуваеми дюшеци, тиган. Сред тях е и книгата "100 причини да се гордеем, че сме българи".

 

С фактури на общинското предприятие са били закупени дрехи за общо 734.16 лв, за лични разходи и разходи за домакинството са били похарчени 1 513.77 лв, разходът за различни видове техника и аксесоари към нея разходите достигат до 2 238.96 лв.

 

"Мисля, че е очевидно, че тези разходи не могат, по никакъв начин, да се оправдаят като разходи за служебни нужди, които да бъдат оправдани от едно дружество в публичния сектор, и най-вероятно става дума за финансови нарушения спрямо „Софийски имоти” ЕАД", пише в писмото си до кмета на столицата съветникът Георги Кадиев.

 

"Припомням, че това не е първи случай на съмнения за злоупотреби в това дружество, след като продължават делата по нередности с продажба на имоти на дружеството в миналото", пише още Кадиев.

 

Деян Цветков оглави Софийски имоти през януари миналата години. Преди това е работил в образователното министерство.