Президентът Георги Първанов нарушава Конституцията, тъй като учредява партия. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

Според Сидеров в момента президентът трябва да присъства в пленарната зала и да слуша дебатите по Бюджет 2011. По думите на лидера на "Атака" Първанов извършва своеобразен държавен преврат с учредяването на АБВ. Сидеров призова за процедура по импийчмънт на държавния глава.

Изказването на Сидеров предшества началото на същинския дебат по проектозакона, който все още не е започнал. Представянето на докладите на парламентарните комисии за техните заключения по проектозакона продължи необичайно дълго – повече от два часа.

След изказването на Сидеров, Михаил Миков поиска почивка, за да изчакат премиера Бойко Борисов да се присъедини към дебатите по бюджета. Председателят на парламента Цецка Цачева се съобрази с искането, но паузата е 15 минути, а не половин час, както настояваха от БСП.

В отговор на "Атака" Първанов обясни, че работата на държавния глава е да се занимава с политика. Така той отговори на критиките, че участвайки в гражданското сдружение АБВ вече не трябва да се нарича президент и на искането на Волен Сидеров за импийчмънт.