Мария Илиева спечели за втори пореден път и общо трети седмичния чек в Улица на парите. За разлика от предходния този път тя беше малко по-словоохотлива в отговорите си към DarikFinance.bg. Победителката сподели, че козовете й са били играта на къси позиции и маржин покупките и се надява, че един ден те реално ще започнат да функционират и на БФБ.

 

За една седмица над 600% доходност! Как успяхте?

Трудно. Наличието в играта на къси позиции и маржин покупки, в комбинация с големите дневни амплитуди в цената на някои компании, го направи възможно.

Разкажете повече за това как хванахте почти всички движения на Мостстрой правилно? Откъде черпихте информация, как решавахте кога точно да инвестирате?

Следя как върви търговията на БФБ. Също така се опитвам да се ориентирам в настроенията на пазара или по-точно казано на участниците в него. Наблюдавам как се променя търсенето и предлагането и на тази база вземам решение кога и как да инвестирам. И понеже това, което правя в играта наподобява на хазарт, ще си позволя един музикален поздрав.

http://vbox7.com/play:c0d37055.

Смятате ли, че един ден и на БФБ ще можете да приложите своята стратегия? Защо?

Да. Смятам, че когато един ден и там започнат реално да функционират маржин покупките и късите продажби, бих могла да имам известен успех.

Какво мислите за ситуацията около "Мостстрой" и "Холдинг Пътища"?

Не е съвсем ясна и добра. Тя засяга не само "Мостстрой" и "Холдинг Пътища", но оказва негативно влияние и на останалите компании.

Смятате ли, че ще има и други такива компании на БФБ? Ако да, кои?

Доколкото знам има и други компании с голяма задлъжнялост и/или некоректни мажоритарни собственици, но се надявам да не последват съдбата на тези две инфраструктурни дружества.