В Университета за национално и световно стопанство започва новата учебна година. В тържеството по случай откриването й участие ще вземе  министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Той ще връчи и плакет по случай 90-годишнината на висшето училище.

УНСС е най-големият и най-старият икономически университет в България и Югоизточна Европа.

За поредна година УНСС имаше най-много кандидат-студенти в сравнение с всички български висши училища – близо 10 хиляди. Най-много бяха желаещите да учат «Право», където се състезаваха седем души за едно място. Веднага след това следва  «Финанси, счетоводство и контрол». Там за всяко място имаше по четирима кандидати.  

През настоящата учебна година 3565 първокурсници ще се обучават в шест професионални направления. През първите две години те ще изучават фундаментални университетски дисциплини, а след успешно завършване на втори курс ще избират специалност.

Тържеството по повод новата академична година ще започне в 10 часа в аула „Максима” на университета. В него участие ще вземат еврокомисарят Кристалина Георгиева, член на настоятелството на УНСС, американският посланик Джеймс Уорлик, както и транспортният министър Александър Цветков, който ще валидира марка и илюстрован пощенски плик, посветен на юбилея на университета.