Търговията си остава в познатите рамки от началото на годината

Миналата седмица продължи по стандартния начин, в познатите граници, които наблюдаваме през тази година. Бяха тествани долните нива на рейнджа около 1.25 долара за евро. Курсът „стоя” там 4-5 дни и днес сме свидетели на обратното движение. Пряко сили търговията ще стигне до ниво 1.33.

Просто нищо не е случило, което да определи някаква посока на пазара, а както вървят нещата, няма и да се случи нищо.

През седмицата ще бъде интересно да видим резултатите от срещата на Федералния резерв. Знаем, че в САЩ лихвите са близки до нулата. На минус няма да отидат. Всъщност на тях им се иска това, но няма как да го направят.

Ниво 1.30

По-скоро следва се техническото движение на пазара. Акциите малко се качиха, след като паднаха с това, което очаквахме с 10-15%. Сега се връщат. Може би ще се качат още малко и си мисля, че и те ще направят накакъв рейндж в тези рамки. Говоря и за S&P 500 и за DOW JONES. Вероятно ще се качват докато еврото стигне 1.33 и след това и единната валута ще се установи в рейндж и акциите примерно 20 дни ще се устоновят в рейндж от около 50-60 до 100 точки максимум. Докато се установи какво става.

Въпросът е след срещата на ФЕД какво ще кажат за така наричаните „токсични активи”. Там все още няма яснота по въпроса какво ще ги правят.

Забавящата се инфлация в Европа

Като цяло липсата на инфлация в еврозоната е добра новина, но при положение, че кризата е толкова повсеместна, инфлацията не е фактор, който се наблюдава. В смисъл няма да се отрази на котировките на валутните пазари.

* Авторът е началник отдел "Търговия" в СИБанк