Кремиковци отново е на дневен ред. Комисията по икономическата политика и туризъм в парламента създаде работна група, която да подготви и предложи решение за възстановяване на дейността и производството на Завода за непрекъснато леене на стомана. 

Предложението за създаването на работната група беше направено от народния представител от ПГ на Партия Атака Николай Александров, като в нея да влязат по един представител от всяка парламентарна група. Работната група ще излезе със становище в срок не по-късно от две седмици. 

В групата за възраждането на Кремиковци влизат Петър Кънев от ПГ на Коалиция за България и Ферихан Ахмедова от ПГ на ДПС. Делян Добрев от ПГ на ПП ГЕРБ заяви, че ПГ на ПП ГЕРБ няма да участва в работната група, защото тя ще се опита да се разпореди с чужда частна собственост. Румен Гечев /ПГ на Коалиция за България/, а председател е Николай Александров. 

Това прилича на поредния популистки ход, с който Атака се опитва да върне избирателите си преди вота за европейски депутати. Но както знаем популизмът не е чужд на нито една от политическите сили в парламента. Така че няма да е учудващо, ако комисията излезе с план за възраждане на стоманодобивния гигант, естествено с държавни пари, който, както и останалите подобни идеи ще бъде тихомълком забравен от правителството на Орешарски. 

През 2011 г. държавата продаде Кремиковци на единствения кандидат-купувач 25-годишния тогава Лъчезар Варнаджиев, управител и едноличен собственик на Елтрейд къмпани за 316 млн. лв. Миналото лято комбинатът беше препродаден на Крис Мит.

Логично Димитър Бойчев от ГЕРБ пита дали някой се е запознал с мнението на собственика.