Загубите от залагания в интернет за миналата година са 200-300 милиона евро по изчисления на комисията по хазарта от миналата година, съобщи финансовият министър Симеон Дянков. Според него трябва да се сложи край на практиката с кварталните казина. 

„Аз не искам, а и правителството не иска тези, както аз им казвам „квартални казина”, където в жилищен блок на ъгъла има и някакво квартално казино, където нашите деца отиват - един вид като социален дом – и се пристрастяват. Това всичко аз искам да се махне, да се централизира, да стане по-професионална тази дейност и да е за забавление на възрастни хора, а не на нашата младеж. И третото, да има някаква защита за българските производители, а не само за чуждестранните, както е в този закон”, коментира министър Дянков. 

Над 60% от средствата на държавни предприятия и фирми, които са депозирани в банки, са вложени в три кредитни институции, съобщи финансовия министър Симеон Дянков по време на петъчния парламентарен контрол. Според него това е голяма концентрация на средства. 

Той очаква в края на този месец да получи нов отчет за това колко и къде са депозирани средствата на държавните предприятия, за да сравни каква е динамиката в сравнение с данните от първия отчет, който изисква към края на август 2009 г. Към тази дата депозираните в банки пари на държавни предприятия са били 1.4 млрд. лв., каза още Дянков.