Одобренията за нови жилищни кредити във Великобритания спаднаха до рекорден минимум през юни, което е признак за ново понижение на цените на недвижимите имоти през следващите месеци. Това сочи информацията на Bank of England, съобщи Reuters.

Банката съобщи, че одобренията на ипотечни са спаднали до 36 000 миналия месец спрямо коригирания към понижение резултат от 41 000, отчетен през май. Това е по-малко от една трета от равнището през същия месец миналата година, и пореден сигнал, който подчертава затягането на условията за кредитиране. Анализаторите прогнозираха резултат от 37 000.

Ипотечното кредитиране през юни също е било по-слабо спрямо очакванията, като се е увеличило само с 3.102 млрд. паунда /6,16 млрд. долара/, което е най-ниското му темпо от октомври 2000 година. Потребителските кредити са се повишили по-слабо спрямо очакванията на анализаторите, нараствайки само с 872 млн. паунда през юни, при което общата нетна стойност на кредитирането в страната се е покачила с по-малко от 4 млрд. паунда миналия месец. Това е най-ниският растеж на този икономически показател от февруари 1999 година.