Ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България излезе с позиция, в която призовава за намаление на месечните наеми, които студентите заплащат за ползване на общежития.

В съобщение до медиите и институциите те отбелязват, че позицията им е свързана както с епидемиологичната обстановка в страната, така и със стремежа им да са солидарни с всички млади хора, които са повлияни от кризата и в процеса на тяхното обучение, и финансово.

Променят условията за ползване на студентските общежития и столове


"През месеците декември и януари болшинството студенти не са обитавали своите общежития. Тенденцията ще остане без промяна и през месец февруари с оглед обстоятелството, че противоепидемичните мерки са удължени до края на месец януари. Предвид създалата се ситуация, ние се обръщаме към Вас с предложение да бъдат предприети действия за намаляване с 50% наемите за общежития за месеците януари и февруари за всички студенти, докторанти, специализанти и курсанти, които ползват студентско общежитие към висшите училища , както и тези, ползващи общежитията към "Студентски столове и общежития" ЕАД", се отбелязва в позицията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg