От 24 март започва кандидатстването на студентски стажове в държавната администрация. Продължителността на стажа може да бъде от 10 до 45 работни дни в рамките на месеците юли, август и септември.

Кандидатстването става само онлайн чрез портала, като е необходима регистрация и решаване на тест. Не се разрешава създаването на повече от един профил в портала.

Кандидат, за който бъде установено, че поддържа повече от 1 профил в портала, автоматично ще бъде дисквалифициран от програмата, а вторият му профил изтрит. Повече информация студентите могат да намерят на Портала за студентски стажове в държавната администрация http://www.staj.government.bg.
 
Всеки кандидат може да кандидатства за не повече от  5 стажантски позиции за летните стажове. Кандидатстването е окончателно и няма възможност за премахване или коригиране на кандидатурите.
 
През останалото време, всеки кандидат може да избира неограничен брой позиции, за които да кандидатства.

До 40 млн. лева ще бъде държавната гарация на студентските кредити

Министерство на финансите вече обяви 13 стажантски позиции за студенти във ведомството.  Първите стажове започват от 3 юли и продължават до 31 юли, като предпочитаната специалност, в която трябва да се обучават студентите, е „Финанси”. Става въпрос за работа в Дирекция „Държавен дълг” и „Стратегии, анализи и статистическа отчетност”.

istock
istock

Петима стажанти се търсят в Дирекция „Европейски въпроси и икономически анализи”, отново за студенти специалност „Финанси”, като има  изискване за отлично владеене на английски език. В Дирекция „Национален фонд” е обявено едно стажантско място, за студенти по „Право”, а в Дирекция „Регулация на финансовите пазари” – 2 позиции, като предпочитаните специалности са „Финанси”, „Международни икономически отношения”, Право на ЕС, „Европеистика” и др.
 
 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg