„Не бива да се доверяваме на оферти за големи намаления, например на парфюми от известни марки в интернет, за да не попаднем на ментета“, съветва Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“.

Трябва да се провери кой търговец ги предлага и купувачите да се уверят, че става дума за реален представител на съответния бранд. Възможно е бижутата да съдържат химични елементи като никел, кадмий и др. над нормата и да доведат до кожни алергии по-сериозни здравословни проблеми. Фалшивите парфюми, кремове и грим пък могат да предизвикат контактен дерматит или дори възпаление на кожата.
 
Ако завършващите са решили да отидат в курорт у нас или в чужбина, е важно да поискат точна оферта от туроператора. Прави впечатление, че в рекламните текстове в интернет обявите на агенции за подобни пътувания посочената цена невинаги е реалната.

Когато се отвори офертата, се вижда, че има възможност за избор между няколко хотела с различен брой звезди, но цената за настаняване дори и в най-ниско категорийния е по-висока с около 100 лв. от оферираната в рекламата, с която потребителят е привлечен.

Затова трябва да се внимава и да се гледа какво пише в подробния текст на офертата, да се уточни в какви стаи ще бъде настаняването, какви са условията при настаняване на 2, 4 и повече човека в една стая, точната крайна цена и кога и как ще се извърши плащането, а преди да се направи резервацията, да се потърси информация и отзиви за съответния курорт и хотел.

Вдигат таксите за обучение на студентите

Абитуриентите, които ще празнуват в ресторант, но все още не са се спрели на конкретен избор, трябва детайлно да проучат какво точно включва предплатената сума по куверта и на място да следят дали тя се изпълнява. Понякога се срещат текстове, че цените допълнително ще бъдат уточнявани.

Къде и по колко харчат българите за дрехи
в. Монитор

Това е предпоставка за неприятности впоследствие, тъй като може да се стигне до изнудване на потребителите, да се плати част от предварително заявената услуга, но без преди това да се знае стойността й. А след това да се окаже, че трябва да се доплаща на място за една или друга допълнителна услуга – задължителна или пък не. Много актуални в момента са допълнителни услуги като превозване с лимузина, снимки на фото стени, настаняване край басейни и водни части и др.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg