Преди излизането на Великобритания от ЕС, английските университети бяха много привлекателни за българите, а и за младежи от другите европейски страни.

Все пак Брекзит промени достъпността.

По отношение на академичната квалификация на кандидатите и желаното ниво на владеене на езика промяна няма. По-малко са обаче младите хора, които могат да покрият финансовите изисквания.

В кои университети може да се кандидатства с оценките от матурите

Това обясни пред Радио София Ели Тончева, управител на консултантската агенция ЕДЛАНТА, специализирана в областта на образованието и езиковото обучение в чужбина.

istock
istock

За българските кандидат-студенти най-желани станаха учебните заведения в Германия и Австрия. Там има обучение и на английски, както и възможност преди това 1 година да се учи и усъвършенства немския език.

В кои специалности ще приемат студенти без изпит

Заради големия интерес Нидерландия въведе квоти за студенти от други страни.

Най-желаните са медицина, архитектура, мениджмънт, компютърни науки, екология, както и някои по-нови специалности, дори космическо право, допълни Ели Тончева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg