За момента няма никаква причина да се променят мерките в училищата, каза пред журналисти министърът на образованието и науката Николай Денков.
Той присъства на откриването на учебната година в Медицински университет - София.

Има много леко увеличение на броя на учителите и на учениците, поставени под карантина, но това беше очаквано, посочи той. По думите му към момента има второ "плато" в нивото на заболелите и е много важно каква ще бъде ситуацията в предстоящите две седмици.

Ако се задържи "плато", означава, че мерките работят добре, но ако има по-рязко нарастване, е възможно да се приложат допълнителни мерки, допълни министърът, предаде БТА.
 
При увеличаване на броя на болните е възможно да се премине на ротационен принцип на обучение, посочи още министър Денков.

Нарастват случаите на COVID-19 в училищата

Към момента 211 паралелки и групи в детските градини са преминали в дистанционна среда на обучение, каза още той. Най-много са паралелките и групите във Видин, а най-малко - във Враца.
 

istock
istock

Макар и бавно, има устойчиво увеличение на броя на ваксинираните учители, като досега общо с поставена първа и втора доза на ваксина срещу коронавирусната инфекция са над 35 на сто от учителите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg