Фондация „Атанас Буров“ има удоволствието да обяви за първи път в своята дългогодишна история конкурс за три стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA).

Средствата са изцяло набрани от целеви дарения на настоятели, приятели, възпитаници и стипендианти на фондацията на благотворителен коктейл проведен на 24 май 2021 г.

Инициативата за това начинание е на Клуба на стипендиантите и приятелите на Фондация „Атанас Буров“ и e подкрепена от настоятелите на Фондацията.

Стипендиите покриват стандартната такса за регистрация за изпита в размер на USD 700 и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват на изпита за първи път.

За да бъдат допуснати до конкурса, кандидатите трябва да имат завършена или да са последна година бакалавърска степен, или да имат четиригодишен професионален опит.

стипендии

Конкурсът е отворен за всички кандидати, които отговарят на условията, за регистрация в CFA програмата и се явяват за първи път на изпит за първо ниво на CFA. Пълна информация е налична на следния адрес: https://www.cfainstitute.org/en/programs/cfa/charter

Конкурсът ще се проведе в два кръга:

1. Подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, регистрирани в, или отговарящи на изискванията за регистрация в CFA програмата.

2. Пробен изпит, в партньорство с Kaplan Schweser, който ще се проведе на 31 юли 2021 г. в гр. София. (Точният адрес ще бъде уточнен допълнително).

Кандидатите трябва да представят: актуална автобиография и мотивационно писмо на английски език и академична справка (диплом).

Актуална информация за конкурса е достъпна на страницата на Фондация „Атанас Буров“ www.atanasburov.org в раздел „Вести“.

Изборът на стипендиантите е обективен и е на база резултат от пробен изпит.

Крайният срок за подаване на документи е 22 юли 2021г., като те трябва да бъдат изпратени на адреси: fnburov@gmail.com, burov.club@gmail.com със следния Subject (Относно): CFA Scholarship 2021. Телефони за контакт 02 811 6433; 02 811 6434.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg