Ваканционните имоти на морето са хитът на лято 2021.

Купувачите са предимно българи и търсят собствен дом в затворен комплекс близо до плажната ивица. Тази практика видимо се засили след настъпването на пандемията, като се очертава да се превърне в дългосрочна тенденция. В същото време покупката на ваканционен имот предлага на хората не само опция за дълга ваканция, но и за сигурно вложение на спестяванията.

Green Life Beach Resort Sozopol е комплекс от затворен тип, на няколко метра от златните дюни на Каваци. Предлага жилища на цени, започващи от 50 000 евро за апартамент с една спалня. Това е добър вариант за инвестиция на сума, недостатъчна за покупка на жилищен имот в София, например.

„Освен за собствено ползване, тези имоти са изключително изгоден вариант за инвестиционно настроените купувачи. Тук клиентите получават интегрирана услуга – целогодишна цялостна поддръжка, управление и отдаване под наем на апартаментите, когато не ги използват”, коментира Екатерина Желяпова, търговски директор "Ваканционни имоти", Green Life Development.

Луксозните имоти по търсени на пазара

Основната група клиенти разчитат на собствени средства за покупката, но се увеличава делът на хората, които използват банков кредит за частично финансиране на сделката.

Комплексът разполага и със самостоятелни къщи, предпочитани от по-заможни семейства с деца, търсещи спокойствие и самостоятелност. Къщите разполагат с две или три спални с модерен дизайн, като площта на най-малките започва от 150 кв. м.

"Собствениците имат повече гъвкавост при планирането на почивката си и не са ангажирани със стопанисването на имота. Вече има и немалко хора, които съчетават семейната ваканция с работа, използвайки жилището едновременно и за изнесен летен офис", добавя Желяпова.

Цените на жилищата у нас ще се вдигат

Целият комплекс е решен в средиземноморски стил, с богато озеленяване, живописни алеи, a la carte ресторанти с разнообразно меню, бийч барове, детски зони за игра с анимация, спортни площадки, басейни, фитнес, зони за отдих. Разположен е на първа линия на Каваци, само на няколко километра южно от Созопол.

Green Life Beach Resort Sozopol е подходящ за хора, които искат да пренесат комфорта на дома си на морския бряг. Комплексът е с контрол на достъпа, удобно разпределение както на отделните имоти, така и на цялостната вътрешна инфраструктура. Всеки клиент сам избира между готови интериорни решения и собствен дизайн.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg