Не се нуждаете от най-скъпите продукти на пазара, за да изградите ефективна грижа за кожата си. Много по-важни са правилната употреба и комбинацията от козметика, за да постигнете резултати. Не поставяйте повече ограничения бюджет като пречка пред здравата и добре изглеждаща кожа!
 

Трите основни направления за добра грижа са: почистване, хидратация и защита. Следвайки ги, ще успеете да избегнете купуването на излишни продукти, които да трупате вкъщи. Освен това, когато стъпките са кратки и добре структурирани, тогава е по-лесно да ги превърнете в рутина и действително да се придържате към тях.

Вижте какви съвети дават дерматолози за максимално опростяване на ежедневния ритуал за грижа:

1. Почиствайте кожата си преди да нанесете козметика и преди да си легнете. Измиващите продукти ще ви помогнат да отстраните замърсяванията и себума, оставяйки чиста основа за последващите средства. Насочете се към по-прости формули и нежни текстури, такива можете да откриете тук: https://makeup.bg/. За да избегнете раздразняване, ограничете измиванията до два пъти на ден и след тренировка.

2. Хидратацията е стъпка, която малко хора пропускат. Но за да извлечете максимума от нея, следващия път опитайте да нанесете крема си за лице върху влажна кожа. Така продуктът запечатва още повече влага в епидермиса. Не пренебрегвайте овлажняването, дори ако кожата ви е склонна към омазняване. Често се случва да си мислим, че тя отделя прекалено много себум, но всъщност поради силна дехидратация (напр. от неизползване на овлажнител), мастните клетки се опитват да компенсират, произвеждайки прекомерно количество масла.

3. Използвайте слънцезащита, която ще ви предпази от UV лъчите, но освен това ще предотврати и преждевременното стареене на епидермиса. Независимо дали навън е облачно, този продукт трябва да бъде задължителна част от дневната грижа за кожата.

4. Опитайте козметика с двойно действие като фон дьо тен със SPF или овлажняващ крем с цвят (BB, CC крем). За да бъде все пак ефективна защитата обаче е добре да потърсите продукт със SPF 30 или повече.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg