27 акта и 110 предупредителни протокола за неспазване на мерките в София, съобщиха от Столична община.

Над 1 000 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в търговски обекти – заведения, хранителни и нехранителни магазини, са направени вчера в столицата.

Контролира се спазването на дистанция, отстоянието между масите и столовете и носенето на индивидуални предпазни средства – маски за персонала на заведенията и за персонала и клиентите на магазините.

Как ще работят ресторантите от 1-ви март

Вчера беше първият ден, в които заведенията възстановиха своята работа.

Екипи на СДВР и СРЗИ са проверили 136 търговски обекта и са съставили 27 акта за нарушения и 110 предупредителни протокола.

Екипите на Столичния инспекторат са проверили 898 обекта в столицата и са съставили 2 акта.

istock
istock

През вчерашния ден СДВР са проверили и 471 карантинирани лица за спазване на карантината.

Балтов: "Зелени коридори" само след първа фаза на ваксиниране на избирателните комисии

Със заповед на министъра на здравеопазването се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с КОВИД-19 в болниците на територията на столицата.

Общинските болници разкриват 110 допълни легла. Първа МБАЛ разкрива нови 50 легла за лечение на КОВИД пациенти, с което леглата стават общо 121, новите легла в IV МБАЛ са 15 и стават 30, в V МБАЛ новоразкритите легла са  35 и стават общо 105, а във  II МБАЛ се увеличават с 10 и стават общо 40 легла.

   
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg