Доклад на "Майкрософт" (Microsoft) показва, че 73 на сто от служители на различни фирми споделят, че се нуждаят от по-добра причина да се върнат в офиса, освен тази, че компанията го очаква. Хибридният модел на работа е довел до по-голямо разминаване между служителите и ръководителите, посочват от "Майкрософт-България".

Софтуерната компания е провела проучването сред 20 000 души в 11 държави. В доклада са анализирани и трилиони анонимни и обобщени сигнали за производителност в Microsoft 365, както и тенденциите в работата в "Линкдин" (LinkedIn) и резултатите от "Глинт пийпъл сайънс" (Glint People Science).

Кризата през зимата ще доведе до нови модели на работа

"Именно преуспяващите служителите са това, което ще даде на организациите конкурентно предимство в динамичната икономическа среда, в която се намираме днес", казва Калин Димчев, изпълнителен директор на "Майкрософт-България", и добавя:

"Обявяваме нови иновации в платформата ни за подобряване на преживяването на потребителите – Microsoft Viva, за да помогнем на лидерите да сложат край на „параноята на продуктивността", да възстановят социалния капитал, да наемат нови кадри и да стимулират своите служители."

istock
istock

Данните налагат три неща, които мениджърите трябва да предприемат: да прекратят "параноята относно производителността"; да приемат, че хората трябва да се подкрепят един друг; да предоставят на своите служители възможности за обучения и развитие, посочват от "Майкрософт".

Сега хората работят повече от всякога - тази пролет "Майкрософт" установи, че броят на срещите в рамките на една седмица, се е увеличил със 153 на сто за средния потребител на "Майкрософт тиймс" (Microsoft Teams) в световен мащаб, от началото на пандемията.

Увеличава се търсенето на модерни офиси в България


85 на сто от  мениджърите твърдят, че преминаването към хибридния модел на работа е истинско предизвикателство и не могат да бъдат сигурни, че хората им са наистина продуктивни. Именно това е довело до "параноя на производителността", при която те са неспокойни за това дали хората им в действителност са продуктивни и дали работят върху конкретната задача, пише в доклада.

Данните показват, че ако служителите нямат възможност за обучения, напускат. 55 на сто от служителите споделят, че най-добрият начин да развият своите умения, е като сменят работното място. 76 на сто от служителите твърдят, че биха останали в компанията, в която за по-дълго, ако получават повече подкрепа спрямо различни обучения и развитие, посочват от "Майкрософт".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg