14 000 домакинства ще получат безплатна подмяна на отоплителните си уреди в София. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по екология на столицата Десислава Билева.

"Ще подновим уредите на над 14 хил. домакинства", това каза Билева по време на проверка на монтажната дейност на нови климатици в кв."Овча купел".

Внимавайте кой и как ви монтира климатика

Билева провери изпълнението на програмата за подмяна на старите печки на твърдо битово гориво с по-екологични отоплителни уреди.

"Подмяната на отоплителните уреди е една от мерките, свързани с чистотата на въздуха. Столична община постоянно се бори с мръсния въздух, но за това допринасят атмосферните влияния. Столична община не спира да работи вече над 10 години за по-чист въздух", каза Билева.

istock
istock

"Имаме монтирани над 6 хил. уреда. Имаме механизъм за проверки на всички източници на замърсяване на въздуха. До три месеца след кандидатстване би трябвало да бъде монтиран уред. Всяко домакинство има право на три уреда зависимото от площта на жилището", заяви тя.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg