Отстъпка от 100 евро за речни круизи за 2012 г. предлагат специализирани туроператори за български пътешественици, научи „Монитор”.

Въпреки увеличеното търсене на ваканции по вода заради разнообразието от посетени места, по някои линии могат да се намерят много добри оферти без да се прави компромис с качеството, твърдят от туроператори.

Най-изгодно е след края на активния летен сезон в топлите средиземноморски държави. Така за 950 евро можете да си осигурите

полет до Испания

преспиване в четиризвезден хотел и возене в голям лайнер. Ако круиз любителят направи резервация до средата на август за плаване с определен вид кораби, той получава 400$ джобни пари, които да похарчи на борда на плавателното средство. Сега е и подходящото време да започне резервацията за екзотични пътешествия с кораб и за новогодишните празници, тъй като цените все още са най-ниски.

По данни на туроператори българите избират предимно Средиземноморието, а едва 5 на сто от всички нашенци се отправят на круизи из далечните екзотични морета.

В търсене на повече гости на страната ни обаче 4 български града и 15 наши хотела се представиха на международно изложение в британския град Манчестър. Около 150 хиляди посетители са видели презентациите на София, Пловдив, Банско и Бургас. Чрез информационни и рекламни материали на туристическите си съвети и центрове общините успяха да изградят конкретна и вярна представа за многото възможности от пътешествия и атракции, настаняване и отдих, съобщават организаторите.

Богато илюстрованите материали на английски, предоставени от икономическото министерство,

се радваха на искрено любопитство

отбелязват от ведомството. Хотелите ни от Велинград, през Пампорово, Банско, Чепеларе, Златни пясъци и други са излезли с предложения конкретно за гостите от Манчестър, което е било високо оценено от местните посетители.

Българските експерти от eCommerce academy на своя конференция отбелязват, че поне 10% от тризвездните хотели у нас изобщо не считат за нужно да отговарят на телефонни позвънявания.  Експертите считат, че при високата конкуренция на пазара и недостатъчното търсене такова търговско поведение е саморазрушително.

В новия закон за туризма ще бъде заложено използването на електронния ваучер, както и на електронния туроператор.