Цените на агнешкото и пилешкото месо се състезават по висок скок през февруари.
Към края на месеца средната цена на едро на цяло агне за страната се покачва с 5,3% в сравнение с нивото отпреди един месец, докато тези на двата вида разфасовки се понижават - с 5,1% за агнешки бут и с 0,9% - за агнешка плешка, съобщи земеделското министерство.

В големите търговки вериги се наблюдава запазване на средната цена на цяло агне за страната на нивото от края на предходния месец и покачване на средните цени на агнешки бут и плешка, съответно с 4,3 и 6,6%.

В рамките на едномесечния период, при предлагането на дребно на агнешко месо в по-малките магазини се отчита понижение с 2,9% на средната цена на цяло агне за страната и същевременно леко нарастване на средните цени на двата вида разфасовки - с 0,7% за агнешки бут и с 2,1% - за агнешка плешка.

През февруари се наблюдава леко покачване на средните цени по веригата на предлагане на замразено пиле. Към края на месеца средната цена на едро на продукта за страната нараства с 1,9% в сравнение с нивото от края на м. януари, а тези на дребно - с 2,9% в големите търговски вериги и с 2,6% в по-малките магазини.

В същото време, цените на охладеното пиле остават без съществена промяна. При средната цена на едро на продукта за страната се отчита незначително месечно намаление с 0,6%, а при тези на дребно – повишение с 0,2% в големите търговски вериги и с 0,6% в по-малките магазини.