Манията по виртуалната валута вече достигна и до родните чейнджбюра. В центъра на столицата в реално време посредници търгуват с най-популярната онлайн цифрова валута биткойн, която може да се обменя само дигитално.

В сайта на обменното бюро

е публикувана форма, през която се правят поръчки. За да закупи криптовалутни единици, потребителят е длъжен да посочи свой валиден криптоадрес, на който желае да получи заявеното от него количество единици, както и да избере предпочитан от него начин на плащане. Продажбата изисква клиентът да направи заявка на страницата, след което да изпрати заявеното количество от своя криптовалутен адрес и да посочи предпочитан от него начин за получаване на плащането по конкретната транзакция.

Когато става въпрос за по-голяма сума, от бюрото се обаждат на клиента си, за да го уведомят дали електронните пари са налични.

Сделката става бързо и се извършва по курс в реално време, провери „Монитор”. При покупка до 5 единици от виртуалната валута

комисионната на чейджбюрото е 3% от сумата

За обмен на криптовалутни единици, чиято единична стойност надхвърля 30 хил. лв., се изиска удостоверяване на самоличността на заявителя. Минималното количество криптовалутни единици, което може да бъде обменено с услугата, e 0.001.

Единствено онлайн продават и няколко сайта, които купуват и продават дигитални пари. Там всеки може да купи или продаде биткойн изцяло на базата на уникални кодове, получени от сайтовете. Надценката им е по-малка - около 1.5% от цената на световните борси.

Клиентите на този вид сайтове не ги използват единствено за покупко-продажба на собствени биткойни. Често са и

евтин, бърз и най-вече анонимен трансфер на пари

по цял свят вместо популярните кеш системи с физически каси. 

Най-често системата на тези сайтове закупува биткойните в момента на постъпване и отчитане на парите в сметка. За да се извършат плащания с биткойн трябва да се направи собствен портфейл. Той може да е компютърна програма или мобилно приложение.