Новата дебитна карта MasterCard на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) е без такса при теглене на пари от банкоматите в България.

От финансовата институция няма да начисляват такса за обслужване през първата година. "Таксата за обслужване на картовата сметка е 1.95 лева месечно", уточни Славка Вълкова, директор Карти и мобилни разплащания в БАКБ, цитирана от kmeta.bg.

Валидността на дебитната карта е 5 години, а годишната такса за обслужване след първата година на стандартната е 20 лева. 50 лева струва годишната такса за Златната карта на банката.

Новата карта е първата дебитна карта в България, с която може да се извършват безконтактни плащания чрез технологията на MasterCard PayPass. При нея не е необходимо да се въвежда PIN код при плащане на суми до 50 лева, а картата само се доближава до устройството.

В момента в България има 1 000 терминала, които могат да осъществят такава транзакция, но до края на следващата година техният брой ще скочи на 5 000, заяви Габриел Гита, мениджър бизнес развитие Централна и Източна Европа в MasterCard Europe. По думите му 35 страни в Европа вече успешно работят с PayPass.

Безконтактни плащания, теглене на банкомат, онлайн разплащане, резервации на хотели и рент-а-кар са основните предимства на Debit MasterCard Standart PayPass и Debit MasterCard Gold PayPass, допълни председателят на Надзорния съвет на БАКБ Цветелина Бориславова.

Тази карта може да се получи по пощата директно в дома на всеки наш клиент, а да бъде заявена във Виртуалната ни банка. Така ще спестим време и усилия за потребителите, добави Цветелина Бориславова.