Дни преди празника на влюбените Св. Валентин намаленията в търговските вериги стигнаха до 80%, установи проверка на "Монитор". Цените на голяма част от дрехите са свалени наполовина. 

Редукцията важи за артикулите от зимната колекция на конфекциите. Те се правят традиционно след коледните намаления, за да се разчистят зимните модели в подготовка на пролетно-летния сезон. В последните години мнозина очакват намаленията с нетърпение и тогава оборотът ни скача, споделят в магазините.

В някои търговски обекти намалиха цените от 30 до 80%, а в други вериги обявяват промоции от типа купуваш два артикула - плащаш един.

Рискът тогава обаче е да не намерите точно вашия размер. В столичен мол известна италианска марка за дрехи, намали цените си с 80 на сто. Така за 14.90 лв. можете да се сдобиете с чисто нова рокля, с която да изненадате любимия на 14 февруари. Зимните якета са на цени от 39.90 лв., а блузи и панталони се намират по 13 – 15 лв. Някои от марките дори са пуснали специални предложения като освен стандартните разпродажби са пуснали и оферти „всичко на половин цена“.

Един от най-желаните подаръци през месеца на влюбените е бельото. Търговците не пропускат възможността да привлекат повече клиенти и намаляват главоломно цените си през февруари. Магазини, в които могат да се намерят разнообразни дамски и мъжки артикули свиха цените на стоките си от водещи световни брандове. Отстъпките достигат до 70% от реалната цена.

Финални разпродажби на всички туристически и ски екипировки обявиха и онлайн магазините за спортни стоки. Офертите важат до края на февруари, така че ако сте решили да празнувате някъде на планина, сега е моментът да пазарувате изгодно. Мъжки ски обувки са с 270 лв. по-евтини, а новата им цена е 269 лв. Ски щеките са наполовина, отколкото в началото на зимния сезон. С намаление са и всички маратонки, спортни екипи и якета.

Магазините за парфюмерия и козметика предлагат специални комплекти за двама, които съдържат както дамски парфюми, така и мъжки, а цените са 30 на сто по-ниски, отколкото ако решите да си закупите желаните аромати поотделно.

Тъй като доста влюбени двойки решават да сключат брак точно в Деня на влюбените, магазин за булчински рокли и аксесоари намали наполовина цените на всички налични бижута и сватбени принадлежности. В Димитровград двойките, решили да сключат граждански брак в Деня на влюбените - 14 февруари, за втора поредна година няма да плащат таксата от 70 лв. за ползването на зала и ритуал.

Старата и новата цена заедно на етикета

При пазаруване на намалени стоки имайте предвид, че на етикета трябва да фигурират задължително новата и старата цена, като старата трябва да е била актуална минимум месец преди това. Ако пък решите да върнете закупената стока, трябва да представите валидна касова бележка. В онлайн търговията гарантираната възможност за връщане е до 14 дни от закупуването, дори ако стоката просто не ви харесва.