Технологичният гигант Google пусна пътеводител за туристи, които не обичат да правят конкретни планове за пътуванията си, пише издание Life.

Новата услуга се казва Touring Bird и е достъпна за мобилни устройства, като чрез нея може бързо да планирате пътуването си и да помогнете на всеки, който тръгва на път.

В програмата на Google туристите могат да изберат град, след което ще му бъдат предложени 3-те най-добри места за посещение. Потребителят ще получи и информация за обиколки, атракции и няколко съвета от местните жители.

Интересно е, че услугата е в състояние да подбира турове и екскурзии, взимайки предвид интересите и финансовите възможности на туриста. За да се възползва от това, потребителят трябва да инсталира подходящите филтри. Освен това има възможност да се ограничи времето за посещение, например музей или екскурзия.

Както казват авторите на пътеводителя, сайтът ще бъде идеален както за начинаещи, така и за опитни туристи, желаещи да видят места, които не са туристически. Услугата ще привлече и феновете на Instagram и тези, които обичат живопис, дизайн или архитектура.

Към момента потребителите на Touring Bird могат да планират времето си в 20 града. Сред тях са Амстердам, Барселона, Берлин, Лондон, Мадрид, Париж, Прага, Рим, Лас Вегас и Маями. Наръчникът е на английски език. Разработчиците на услугата обещават да увеличат броя на градовете в бъдеще, както и броя на езиците.