Хотелиерите в Банско намалиха на 50% цените през април месец, а специално за Великден се надпреварват кой да обещава повече глезотии за по-малко пари.

Общото, което предлагат, е безплатен превоз до църквата и вечерната великденска служба.

В пакетите включват и боядисване на яйца, месене на домашни козунаци, стига туристите да проявят желание сами да ги приготвят. Безплатни са и аниматорите за деца, басейни, джакузита, солни стаи и всякакви СПА-глезотии.

Великден в планината наполовина по-евтин 

 

Лъжат клиентите с боядисани козунаци за Великден

 

За три дни например се дава цена от 180 лева на човек, в тази сума освен нощувките, влизат и блок маси, празнична вечеря с агнешко.

Цените според категориите варират от 50 до 200 лева, но има и стаи по 10-15 лева.

Най-примамливо обаче си остава пролетното каране на ски. Зоната ще работи до 17 април, тоест последния ден на Великден.

Най-много резервации има направени от гърци. Те ще поемат по празниците към Банско, а нашенци пък тръгват за Бялото море. По предварителни данни над 40 хиляди българи ще пътуват по Великден за южната ни съседка.

Резервациите на хотелите, които се стопанисват например от благоевградски мениджъри, вече са на 100 процента заети. Това са бази в Аспровалта, Ставрос, Неа Врасна и други .

Предлаганите пакети за 4 нощувки през април на гръцкото море са 65 лева, което изкуши нашенци да открият сезона рано,рано. За май месец се предлагат същите цени, сочи наша справка при туроператор в Благоевград.

Гръцко нашествие по празниците ще има и в Сандански и Мелник.