Председателят на Сдружението на притежателите на компенсаторни инструменти Валентин Христов отговори пред БНР “Какво се случва с боновите книжки от масовата приватизация?“:

"Боновите книжки вече изпаднаха от публичното пространство. Които са имали бонови книжки, могат да отидат при посредниците да проверят какво става с тези техни бонови книжки. Дали към фирмите, които са се включили въобще, още са останали на борсата, дали са фалирали – какво е останало. Но тази сага вече е почти към края си. И много от хората изгубиха възможност да реализират някакъв доход от тези бонови книжки."

"Посредниците в по-големите градове на страната, инвестиционни посредници, да отидат да проверят или в депозитара какво се случва с техните бонови книжки, това е единственият шанс по някакъв начин да видят за какво става дума, но е минало толкова много време, че повечето от тези компании и фирми или холдинги, или каквото и да е, са останали на минимални печалби", разясни Христов в отговор на въпрос - кои са посредниците. 

"За лихвоточките, сега ще кажа, драмата там продължава да бъде страшно голяма", коментира Христов.

"От тези 315 хиляди влога към днешна дата са обезщетени 110-112 хиляди български семейства с между една и осем стотинки за лихвоточка. Тази година до края вероятно ще бъдат платени за т.нар. правоимащи, които са внесли документи в съответните служби до 30 ноември 2016 година, около 2000 човека - близо 12 млн. лева и около 160 хиляди български семейства, ако не се промени законът, който една година седи между първо и второ четене в НС – всички останали ще пият по една студена вода", каза още Христов.