Турция, Русия, Тунис, Испания, Кипър се превърнаха в най-популярните дестинации за туристите, които планират пътуване през есента.

В сравнение с миналата година броят на резервациите за септември-октомври нараства с 10-25%. Също така пътуващите през есента активно резервират почивки в Италия, Черна Гора, Гърция, Тайланд и Виетнам.

Сред другите популярни дестинации, търсенето на които надхвърля това от миналата година са Франция, Чехия, Куба, Малдивите и Шри Ланка.

Експертите отбелязват, че тази година туристите са започнали да пестят повече. По-специално търсенето на почивки се измества към началото и края на сезона – това е краят на април – май и втората половина на септември – октомври.

Мъртво море, Израел.

Това е реална възможност за намаляване на разходите за пътуване, ако изберете периоди, когато цените на хотелите са с 20-30% по-ниски, отколкото през високия сезон, отбелязва РИА Новости.

Много хора купуват ваучери за есента предварително – през зимата и пролетта, а понякога дори и година по-рано.

Туроператорите казват, че вече получават резервации за септември и октомври 2020 година.

Изглед към пристанище в Тунис.

Въпреки това делът на резервациите „в последната минута” остава висок – до една четвърт от продажбите в зависимост от дестинацията. Участниците на пазара очакват, че търсенето на турове в последната минута през есента ще продължи да расте, предимно в безвизовите райони – това са Русия, Турция, Тунис, Израел.

Друга особеност на предстоящия есенен сезон е увеличаване на търсенето на четири и пет „звездни“ хотели, разходите за живот в които намаляват в края на високия сезон.