Със сигурност може да се каже, че казината са машини за пари. Хазартът е разрешен в някои градове в САЩ, а Невада е един от двата щата, където той е изцяло законен.

Като резултат, казината в Невада правят огромни суми пари всеки месец. Но колко са точно тези пари? И кои игри носят най-много приходи?

Спортният канал ESPN показва данните за първото тримесечие на 2017 г.

Вероятно без изненада, слот машините носят най-големите приходи за казината. За тримесечието приходите само от тях са 257,4 млн. долара. Проверка на данните показва, че приходите са винаги над 200 млн. долара.

След тях идва играта на Блек Джак. През трите месеца от началото на 2017 г. приходите от тях за казината в Невада са малко над 109,8 млн. долара за месец.

Следващата най-популярна игра е Бакарата. Най-популярната й разновидност се нарича Punto banco и не изисква никакви стратегии или познания, а само чист късмет. Ето защо и тя привлича мнозина играчи. През януари приходите от бакара са 157,9 млн. долара, а следващия месец падат до около 100 млн. долара. През март пък спадът е по-голям - до 58,4 млн. долара. Средно на месец това прави 104,9 млн. долара.

Играта на зарове и рулетката, които често привличат мнозина, са сред игрите, които носят най-малко приходи на казината. Съответно средно на месец от тях се печелят 34 млн. долара и 32,8 млн. долара.

Накрая, спортните залагания донасят също малък приход на казината. Големи спортни събития като Супербоул привличат много залози, а казината имат право да събират и спортни залагания на някои други игри.

И така - общата сметка показва, че за месец казината в Невада правят средно 558,9 милиона долара месечно.

И докато често слушате истории за невероятни късметлии, не забравяйте, че хазартните игри са направени така че винаги резултатът да е в полза на казиното и внимавайте, когато залагате.