Тази година ще празнуваме Великден в края на месец април, а като добавим и почивните 1 и 6 май, заедно с няколко дни отпуск, можем да си направим една наистина дълга и пълноценна почивка.

А какво по-хубаво от едно пътешествие – в страната, в Европа или нещо по-екзотично?

Експертите в пътуванията eSky правят обзор на цените и разказват къде ще е най-изгодно да прекараме почивката си по време на великденските и майските празници.

България

Страната ни е изключително красива и има толкова много места, на които можем да си починем сред прекрасна природа и гостоприемни домакини. СПА курортите като Девин, Сандански и Велинград, предлагат настаняване от 8 евро за двойна стая. 4-звезден комфорт със закуска и СПА във Велинград се предлага от 39 евро на вечер за двама.

Европа

Ако все пак искате да се откъснете за малко от родината – Гърция винаги е добра идея. Там времето в повечето случаи е по-топло и слънчево от България, а някои дестинации са на същото разстояние от София като Варна или Бургас например. Цените на хотелите в Халкидики за празничния период започват от 20 евро.

Полетите до Атина са на цени от 50 евро двупосочно, хотелското настаняване – от 20 евро на нощувка. Престоят там може да съчетае почивката с разглеждане на едни от най-интересните забележителности на Гърция.

Други изгодни дестинации в Европа за периода на празниците ще бъдат Киев (директните полети стартират през април), Брюксел и Берлин, с цени на двупосочни билети от 67 евро.

За живеещите на морето ще бъде изгодно пътуване до Братислава или Краков на цени съответно от 40 и 48 евро за двете посоки.

Екзотични дестинации

За тези, които са решили да вземат няколко дни отпуск и така да удължат ваканцията си, добър вариант е посещението на някоя по-екзотична дестинация. Полети до Тайланд и Китай могат да се резервират на цени от около 500 евро, а хотелското настаняване е разнообразно и на много изгодни цени.

Най-новата възможност за любителите на екзотичните дестинации e виетнамският град Дананг, привличащ множество туристи със своите оригинални мостове, най-популярният от които носи името “В ръцете на Бог”.

Която и дестинация да изберете – в България, Европа или на друг континент, експертите от eSky препоръчват да не го оставяте за последния момент, защото по празниците цените на билетите са по-високи, а местата се изчерпват бързо.