В столицата има по-голямо търсене, подчерта говорителят на комисията Нормално е цените на горивата в София да са най-високи, защото има най-голямо търсене, заяви в студиото на „Здравей, България” говорителят на Комисията за защита на конкуренцията Марио Гаврилов.  

„В София има най-платежоспособното търсене и най-големият пазар”, подчерта той и напомни,че заради по-голямото търсене, цените на горивата през лятото се повишават. Комисията за защита на конкуренцията продължава своята проверка дали има картел на пазара на горивата. 

„Аз твърдя, че на пазара на горива в България има изкривявания и аномалии, които заслужава да бъдат много сериозно разследвани” , заяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров

„Дълго време цената на горивата без акциз и ДДС в България беше над средноевропейските. В момента не е така, но виждам, че започва една обратна тенденция. Цените на дизела вече почти са стигнали средноевропейските”, каза още той и подчерта: „Няма логика в България да е по-скъпо от ЕС. В момента е малко по-евтино”.