"До една година, ако сме първа политическа сила и управляваме държавата, горивата ще бъдат с 20-30 стотинки по-евтини от това, което е в момента в София".

Това обеща запътилият се към Народното събрание бизнесмен Веселин Марешки в интервю за БНР.

Марешки прогнозира, че неговата формация "Воля" ще бъде изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Бизнесменът обяви, че няма да се съюзява с ГЕРБ и няма да управлява в коалиция. 

"Ако ние сме най-силната партия и направим правителство, хората ще го усетят много ясно. Няма да имат нужда от 800 дни и реформаторски програми, които за две години не са постигнали нищо. Буквално за месец-два можем да направим реформи в най-тежките и закостенелите системи. Продължаваме да се борим с картела в горивата, защото това е картелът, който най-тежко ограбва държавата. И ако успяваме тази битка да я водим успешно, без да имаме никаква власт, представете си какво ще стане, ако имаме власт. 2 млрд. лв. ще върнем в семействата и в малкия и средния бизнес само от картела в горивата и още 2 млрд. лв. минимум ще вкараме в държавата, като спрем контрабандата. С тези пари държавата за месец-два ще има съвсем различен облик", обяви варненският бизнесмен.

На изборите Марешки ще се използва формално регистрацията на старата партия, защото нямало време. По думите му, политиците от старите партии и олигарсите в момента кроели планове как да спрат неговата формация да стане номер 1 на следващите парламентарни избори. 

През януари от "Воля" ще представят прагматична и реалистична програма, твърди още Марешки.

Вижте още: 

Горива и ток са начело в износа на България 

Как България да се пребори със спекулата на горива? 

Законови поправки спират нелегалната продажба на горива