Евтино море ще зарадва най-търпеливите отпускари, които са бачкали цяло лято. Повечето туристически компании свалят цените на нощувките си  през септември, показа проверка на „Дартс Нюз”.

Тези които са резервирали почивката си от по-рано хващат най-големите намаления в луксозните хотели на българското Черноморие. Някои предлагат и бонус безплатна нощувка: ако сте заплатили почивка за 7 дни, печелите още един ден отдих без пари. Деца до 12 години се настаняват безплатно.

Септември наистина ще бъде май, ако изберете да прекарате късната си отпуска в Слънчев бряг. Във ВИП курорта нощувка за двама излиза само за 20 лева в хотел с 3 звезди.

Ако пък предпочитате да се поглезите в по-луксозен хотел на първа линя на морето цената е 70 лв. на човек с включен ол инклузив. В хотелите 5 звезди цените започват от 90 лева на човек, а към тях влизат и всички СПА процедури, който се предлагат там. 

В Несебър цените са доста занижени, но само за септември. Тогава те падат до 30 лева на човек като настаняването на хлапета излиза без пари.

Най-много са офертите за евтини почивки около празника на Съединението на България - 6-ти септември. Отстъпките тогава в луксозните курорти са между 20 и 50%.  

Към офертите за септемврийско море се предлагат се  и различни екскурзии, които показват на закъснелите туристи близките забележителности .  

Зимните курорти по-евтини през лятото

В разгара на летния сезон, когато хотелите по Черноморието се пукат по шевовете, хотелите в планините пустеят. Затова техните мениджъри свалят цените драстично. Такава е практиката в големите ни зимни курорти Боровец, Банско и Пампорово. През горещите дни там отстъпките достигат до 50%. 

Заради свръхпредлагането в Банско там можем да отседнем в някоя от многобройните къщи за гости дори за 10 лева на вечер. Цените в 3 и 4 звездните хотели започват от 20 лева на вечер за човек и достигат най-много до 50 лева. Повечето от тях предлагат и СПА процедури, които също са включени в цената. 

Едни от най-елитните хотели в Боровец пък предлагат ол инклузив за 60 лева на вечер, за човек. Принципът е колкото повече нощувки останете толкова повече цената пада. За тези пари може да използвате и басейна в комплексите. В останалите хотели в курортното градче може да намерите къде да пренощувате и за 30 лева.