За да разбере кои плажове са най-достъпни за туристите, туристическа компания от Холандия анализира ежедневните им разходи в 327 от най-популярните плажове в близо 100 страни, пише Travelbird.

Експертите смятат общата стойност на шест от най-честите покупки на плажа - включително слънцезащитен крем, шише за вода, бира, сладолед, вечеря и такса обслужване (входа на плажа, цената на шезлонги и чадъри за един ден).

Най-евтините плажове се оказва са във Виетнам. Най-малко три от местата за плажуване там позволяват на туристите да не мислят за финансите.

Почивката на плажа Куа Дай в древния град Хой Ан, провинция Куанг, струва 13,44 евро. На градския плаж в Ня Чанг, туристите дават средно 14,47 евро. В Лонг Бийч на виетнамския остров Фу Куок всички тези покупки струват 16,03 евро на ден.

Местни представители на туристическата индустрия добавят, че в страната има и други плажове, които са дори по-евтини и по никакъв начин не са по-лоши от посочените по-горе. С ниски цени могат да се похвалят и плажовете в Индия, Германия, Индонезия, Тайланд, Хърватия и Доминиканската република.

Най-скъпите плажове в света са в Италия. Дневното посещение на плажа в Ансе Вата близо до Нумеа, столицата на Нова Каледония, струва 78,57 евро.

Вторият по-скъп плаж Finale Ligure е италиански. Плажуването тук струва 76,59 евро на ден. На трето място е Yonaha Maehama Beach в Япония. През целия ден за тези покупки ще ви трябват 70.32 евро.