Едни от най-големите молове в България решиха да врътнат номер на конкуренцията, изпреварвайки традиционния черен петък с една седмица. Вместо на 28 ноември, последният петък от месеца, Black Friday у нас ще настъпи още днес.

Софийският Bulgaria Mall и варненският Grand Mall ще изненадат посетителите си седмица по-рано. В столичния Paradise Center пък от днес ще има намаления и специални оферти в над 120 магазина, като някои от тях ще имат специално удължено работно време до полунощ.

Отстъпките ще са между 50% и 70%. Други търговци в мола пък ще заложат на специални предложения за клиентите си. 

В Bulgaria Mall намаленията в цените ще са до -50%, а част от магазините, които ги предлагат са: WEEK&SHOP MDL, PEPE Jeans, Desigual, Benetton, Debenhams. В най-големия варненски мол пък драстичните намаления ще са при марките Humanic, Kenvelo и Lee Cooper.

Fashion Days пък ще предложи общо 10 милиона евро отстъпки на 500 000 продукта от повече от 1000 международни марки в кампанията си Black Friday. 

Разпродажбата започва точно в 00,00 часа в петък и ще продължи три дни - до полунощ на 23 ноември, а отстъпките ще достигат до 90%. Част от магазините в промоцията са Love Labels, La Perla, Massimo Zardi, Shoe Aquarium, Swarowski, Triumph, New Yorker.

Очаква се на традиционната дата - 28 ноември, и останалите молове да подемат инициатива с намаления.