„София, Букурещ и Будапеща са сред места, които можете да посетите ако имате ограничен бюджет”. Така твърдят в статията си от нискотарифната компания "Райънеър". 

С текста си те посочват плюсовете на тези места, и примерните цени за основни стоки и услуги, като такси, местна бира, вино, кафе и разбира се храна. Според авторите София е перфектното място за хората, които искат да се потопят в градската култура и да не се чувстват като аутсайдери.

Тъй като няма са имаш огромен списък със забележителности, които трябва да посетиш, имаш време да се потопиш в начина на живот на местните. Освен това разбира се споменава и за прочутото ни гостоприемство.

„Местните тук са много готини, гостоприемни и много забавни”, казват от компанията.

Място в текста намира и Букурещ, който е описан като втория най-евтин град в Европа за почивка.

„Тук няма да ти коства крак или ръка, за да ядеш добре, да спиш добре и да живееш добре”, пишат от авиокомпанията. Като пример дават, че можеш да се насладиш на храната в луксозен ресторант в центъра на града за под 50 евро.

Будапеща се проявява с невероятно предложение. Според авторите на статията това е един от градовете с най-евтин алкохол. В Будапеща можеш да намериш бира или вино за едно евро.

Другите градове в списъка на авиокомпанията са очарователният Краков, който има един от най-големите средновековни градски площади, Братислава със своите замъци и Вилнюс със своя най-голям бароков град.