Време е за нощен маратон по моловете. Който не е пазарувал дрехи, аксесоари, обувки, техника и други подобни неща по празниците, сега е моментът. Почти във всички молове в София утре ще има от 20 до 80% намаление, показа проверка на Дартс нюз. Условието е да пазарувате от 21.00 до 23.30 часа на 14 януари. 

Tова не е революционно за нашите ширини, тъй като традицията фигурира още от миналата година в големите търговски центрове в почти цялата страна. Заради тоталните разпродажби утре вечер се очаква огромен наплив в магазините, убедени са продавачите. 

Фиксиран процент отстъпка няма да има, но табелите на някои сочат, че намаленията ще са от 5 до 100 лева, като промоциите ще са на принципа на Мечо Пух - колкото повече купени стоки, толкова по-голямо намаление.

Извън нощната акция през деня в повечето вериги намаленията са в разгара си още от началото на месеца. Почти всички витрините са окичени с табели с -20%, -50%, -60%, дори -80%. Много са и промоциите тип „купи 1 брой и вземи втори на половин цена“.

Консултантите споделят, че по празниците са продали най-много телевизори, таблети и перални. При тях намаленията не са обвързани с празници, а продължават целогодишно, дори в момента се подготвят изгодните оферти за следващите брошури.