Далечните земи може да станат част от интериора ни благодарение на декоративните зелени стени, които са направени от скандинавския полярен мъх Cladonia rangiferina.

Естествената украса от Норвегия няма нужда от специална поддръжка, не се нуждае от светлина и поливане, а аранжирането й зависи от вас.

Единствено трябва да се наблюдава влажността в помещението да бъде между 40 и 60%. Може да издържи до десет години на стената, но това зависи от дебелината на мъха. Новостта бе представена в първото издание на експото за дамите в бизнеса.

Норвежки туристи се удивлявали какво правим с техния мъх, разказва ландшафтният архитект Лилия Язова. Квадратът на домашната гора, без значение от цвета му, се търгуваше по 300-650 лева по време на първото изложение за жени предприемачи в Интер Експо Център, което се проведе през почивните дни.

Запазва се тенденцията хората да искат да бъдат по-близо до природата. Все повече хора не искат да използват гипсокартон в домовете си, а предпочитат екологична мазилка, наричан от интериорния дизайнер Радина Балабанова „модернизиран кирпич”.

Към мазилката, за да изглежда по-съвременна, се добавя слюда, но по-скоро грижата за здравето е водеща.

На експото хит бяха екологични сглобяеми къщи. Те се изработват във Финландия, където, за разлика от България, все още има изобилие от дървета. Къщата ви идва готова за монтиране в пакети, като изработката отнема между 6 и 10 седмици и още около 14 дни за доставка.