Голямото пазаруване може да започне по-рано и да сме сред първите, които ще имат възможност да се възползват от промоциите, ако свалим мобилното приложение на конкретния бранд, показа проверка на „Монитор“. Така вместо на 24 ноември по-евтино можем да пазаруваме още днес след 20 часа.

Освен това тази година сайтовете се опитват да ни улеснят максимално и ни подканват предварително да сложим в кошниците си желаните продукти. А за да можем веднага да поръчаме търговецът иска от нас

още сега да попълним акаунта си

с цялата необходима информация, включително адреса за доставка на пратката ни. Ако пък запазим данните от картата си в акаунта, ще можем да платим само с един клик, съветва ни търговецът.

Ако пазаруваме утре, ще имаме възможност да спестим до 70% от най-различни намаления, тъй като родните търговци са подготвили главозамайващи промоции.

Традиционно магазините смъкват цените на бялата и черната техника, като повечето ни сънародници не спят по цяла нощ, за да се доберат до тънките цени.

Статистическо проучване на Statista за навиците на купувачите през празничния сезон разкрива, че тези, които участват в лудостта "Черен петък", традиционно го правят

само в ранните часове на деня

Поговорката “Рано пиле рано пее“ буквално се отплаща при тези промоции. Така че ако не принадлежите към тези 47%, които планират да останат у дома, и търсите нов смартфон, нови дрехи или евтини играчки за вашите деца, се подгответе да станете рано - в противен случай добрите предложения на Черния петък може да са изчезнали, преди да стигнете до магазините.

Най-купувани стоки обикновено са таблетите и смартфоните, последвани от ново поколение телевизори, както и малки и големи електроуреди. Запазва се тенденцията през последните години ноември да е най-атрактивният месец за поръчки и да надминава по потребителска активност дори празничния декември.

Освен дрехи, обувки и техника на по-ниски цени ще можем да купуваме часовници, детски стоки,

всякакви джаджи за дома

козметика и дори разкрасителни процедури.

Един от родните търговци пък дори ни предлага безплатен лиценз за Windows 10 Home, ако си закупим нов лаптоп. Изчисленията на специалисти показват, че общата генерирана отстъпка при покупка на лаптоп или компютър с безплатен Windows 10 може да достигне 60% в деня на Черния петък.

Очаква се и големите гиганти като Amazon и Ebay също да ни залеят с предпразнични оферти. Едни от най-големите почитатели на Черния петък са именно американците. Тези брандове пускат

промоции цяла седмица

преди последния петък на ноември. В момента има намаления на фотоапарати, смарт телефони и всякакви други джунджурии, дори и коледни лампички.

Названието Черен петък е измислено от жителите на Филаделфия, щата Пенсилвания, които били много недоволни от ужасните задръствания по пътищата в този ден. По-късно изразът започнал да се употребява само за най-големите разпродажби и така вече се разпространил и в САЩ, и по света.