Намаленията на дрехи в търговските вериги стигнаха до 70%, установи проверка на „Монитор“. Цените на голяма част от дрехите са свалени наполовина. Редукцията важи за артикулите от лятната колекция на конфекциите. Разпродажбите се правят традиционно в края на летния сезон, за да се разчистят летните модели в подготовка за есенно-зимния сезон. В последните години мнозина очакват намаленията с нетърпение и тогава оборотът ни скача, споделят в магазините.

В някои търговски обекти са намалили цените от 30 до 70%, а в други обявяват промоции от типа купуваш един артикул – получаваш още един подарък. Рискът тогава обаче е да не намерите точно вашия размер.

В столичен мол известна марка за дрехи смъкна цените с до 40%. Така за 16,99 лв. можете да се сдобиете с нова тениска или блуза за 29,99 лв. Противно на очакванията, че в момента можем да намерим единствено летни стоки по магазините, някои

търговци пуснаха на промоция и пуловери, и елеци

За да се сдобием обаче с нова по-дебела дреха, ще трябва да се бръкнем с межу 20 и 80 лв. Друг лъскав магазин пък е обявил 30% отстъпка за клиентите си, ако пазаруват от новата есенна колекция.

Най-големи в момента са отстъпките при дамските рокли и потници. При тях търговците са свалили цените с до 60 – 70 на сто. В столичен бутик откриваме рокли и туники на цени от 7 до 20 лв. бройката. Дори можем да си намерим и бански за по 5 лв.

Намаления между 60% и 70% са пуснати и на страниците на по-големите български и чужди сайтове за дрехи и аксесоари. Интересен е фактът, че български спортен магазин обяви разпродажба на ски и сноуборд екипировка. Всички артикули в сайта са намалени със 70 на сто. Така още през септември феновете на зимните спортове може да се оборудват, давайки доста по-малко пари. Мъжки ски обувки са намалени от 729 лв. на 218 лв. Цените на ските буквално са смъкнати наполовина, като в момента можем да си закупим за около 400 лв. Редуцирани са и цените на якетата. Женско яке е струвало 289 лв., а в момента търговецът го предлага със 144 лв. по-евтино.

В момента могат да се купят евтино и обувки

Онлайн магазини са стартирали големи намаления не само на чехли и сандали, но и на боти и ботуши от старите зимни колекции. Така например дълги зимни ботуши могат да се намерят в момента с намаление и струват 35 лв., вместо 85 лв.

Промоции има още и при мъжката конфекция, както и при детските дрехи. Клинчетата за най-малките вървят за по 3 лв. и 5 лв., намалени от 8 лв. и 12 лв. Тениските за силния пол пък се харчат от 5 лв. до 10 лв., намалени от 15 лв. и 30 лв.

В големите търговски центрове се срещат намаления и на куфари. Цените на най-малките по големина пътни чанти са намалени с 60%, на средните - с 50%, а на най-големите куфари за големи пътешествия – с 40 на сто.